Skip to content

Chemisch Auditor

Hybride
 • Mol, Vlaams Gewest, België
Lab & Technici

Functieomschrijving

VITO is een Vlaamse onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van Cleantech en duurzame ontwikkeling. Ons doel? De transitie versnellen naar een duurzame wereld.

Om onze impact te maximaliseren, richten we ons op de verdere versterking van ons ‘thought leadership’ op het vlak van duurzaamheid en innovatie, in lijn met globale, Europese en Vlaamse uitdagingen. Deze expertise en impact situeert zich in de volgende drie domeinen:

 1. een economie gebaseerd op duurzaam gebruik van grondstoffen
 2. oplossingen voor klimaatadaptatie en -mitigatie
 3. een duurzame leefomgeving

Als Chemisch auditor maak je deel uit van het team VESPA (VITO’s Experts on Sampling, Proficiency Testing and Auditing), dat bestaat uit 8 gedreven experten. Het team heeft de opdracht om technische- en kwaliteitscontroles uit te voeren bij laboratoria, monsternameprocedures te ontwikkelen en opleidingen hierover te geven. Verder worden ook onderzoeksprojecten uitgevoerd met focus op kwaliteitscontrole, monsternamestrategie en nieuwe monsternametechnieken.

Als Chemisch Auditor ben je een belangrijk lid van ons auditteam, waarbij je een essentiële rol speelt in het waarborgen van kwaliteit en naleving van regelgeving bij voornamelijk externe partners. Je krijgt de kans om te groeien in een stimulerende omgeving, waarbij je ondersteuning krijgt om je vaardigheden te ontwikkelen en bij te dragen aan onze missie om innovatie en duurzaamheid te bevorderen.


Een greep uit jouw takenpakket:

Over de rol: Je beheert op termijn zelfstandig het gehele auditproces binnen een strikt omlijnd wettelijk kader en werkt mee aan het geven van opleidingen in de verschillende disciplines.

Kernverantwoordelijkheden:

 1. Uitvoering van kwaliteitsaudits: Onder begeleiding van ervaren teamleden help je bij het plannen en uitvoeren van audits bij laboratoria en tijdens monsternames. Dit omvat het leren van de relevante kwaliteits- en analysenormen, evenals de toepasselijke regelgeving.
 2. Administratieve taken: Je helpt bij het nauwkeurig documenteren en beheren van administratieve processen met betrekking tot uitgevoerde audits, waardoor je essentiële ervaring opdoet in het organiseren van auditrapporten en -documentatie.
 3. Deelname aan opleidingen: Je hebt de kans om deel te nemen aan interne en externe trainingen en workshops, waarbij je jouw kennis van auditing en regelgeving vergroot. Daarnaast leer je ook hoe je jouw expertise kunt delen met anderen binnen het team.
 4. Externe vertegenwoordiging: Je krijgt de kans om deel te nemen aan externe evenementen en bijeenkomsten, waarbij je leert hoe je VITO vertegenwoordigt en hoe je effectief communiceert over ons beleid en uitvoeringsmodaliteiten.
 5. Opbouwen van relaties: Je legt contacten en bouwt relaties op met zowel interne als externe stakeholders, waarbij je waardevolle ervaring opdoet in het netwerken en samenwerken met anderen.
 6. Rapportage en feedback: Je leert hoe je regelmatig rapporteert over de voortgang van audits, bevindingen en eventuele uitdagingen die je tegenkomt. Je ontvangt ook feedback om je groei en ontwikkeling te ondersteunen.

Vereisten

Functievereisten

 • Een diploma doctor in de Scheikunde, of master in de scheikunde met enkele jaren labo-ervaring..
 • Werkervaring in een analytisch laboratorium, een degelijke kennis van scheikunde in het algemeen, kennis van milieuanalyses, monsternamemethodes en ervaring met kwaliteitssystemen zijn zeer waardevol.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Interesse in kwaliteitsmanagement, regelgeving en compliance.
 • Bereidheid om te leren en jezelf te ontwikkelen binnen de rol.
 • Je bent een teamspeler, diplomatiek, flexibel, assertief en hands-on.
 • Geen 9-5 mentaliteit: je bent bereid om je regelmatig te verplaatsen voor het werk en soms kortstondig in het buitenland te verblijven.

Wat kunnen wij je bieden?

 • De kans om deel uit te maken van een organisatie met een wereldwijde reputatie, die bekend staat om haar geavanceerde technologisch onderzoek en wetenschappelijk advies.
 • Ondersteuning en begeleiding door ervaren professionals.
 • Deel uitmaken van een dynamisch en gepassioneerd team dat zich inzet voor positieve verandering.
 • Een competitief salaris met diverse extralegale voordelen, waaronder vergoedingen, verzekeringen en een flexibel pakket aan vakantiedagen.
 • Bij VITO staat innovatie centraal, daarom bieden we onze medewerkers volop mogelijkheden om zowel on-the-job als via trainingen te leren en zich verder te ontwikkelen.
 • We hanteren bij VITO een activiteitgerichte benadering. Je werkzaamheden bepalen je werklocatie, waarbij thuiswerken ook deel uitmaakt van de mogelijkheden (bijvoorbeeld 1 à 2 dagen per week, afhankelijk van de aard van de functie).

Sluit je aan bij ons team en help mee om een verschil te maken in de wereld van wetenschap en innovatie bij VITO!

of