Overslaan naar content

Risk & Compliance Manager

Hybride
 • Mol, Vlaams Gewest, België
Management

Functieomschrijving

Als Risk & Compliance Manager bij VITO werk je in een dynamische en uitdagende omgeving waar duurzaamheid en innovatie centraal staan. Je hebt een cruciale rol in het ontwikkelen, implementeren en handhaven van een effectief risicobeheer- en compliance programma. Met jouw kennis en ervaring til je onze organisatie naar een hoger niveau en zorg je voor de integriteit, betrouwbaarheid en wettelijke naleving van onze activiteiten, met specifieke nadruk op het gebruik van het COSO ERM-framework en relevante ISO-normen.


 • Je ontwikkelt en implementeert risicobeheer- en compliance programma's, waarbij je gebruik maakt van het COSO ERM-framework en ISO-normen.
 • Je identificeert en beheert risico's die van invloed zijn op de organisatie, en zorgt voor naleving van wet- en regelgeving.
 • Je geeft trainingen en workshops om het bewustzijn over risico's, naleving, ISO-normen en het COSO ERM-framework te vergroten binnen de organisatie.
 • Je adviseert over strategische beslissingen met betrekking tot risico's, compliance en ISO-vereisten.
 • Je stuurt een klein team van professionals aan die betrokken zijn bij risicobeheer en nalevingsactiviteiten, zowel hiërarchisch als functioneel.
 • Je rapporteert aan de CFO, directie en het auditcomité over risico- en compliance kwesties.

Vereisten

 • Masterdiploma in een relevant vakgebied, zoals bedrijfskunde, financiën, rechten of risicomanagement
 • Aantoonbare ervaring in risicobeheer en naleving, bij voorkeur met gebruikmaking van het COSO ERM-framework en ISO-normen.
 • Uitstekende communicatie- en rapportagevaardigheden, met het vermogen om complexe risico- en nalevingskwesties duidelijk te presenteren aan belanghebbenden op alle niveaus van de organisatie.
 • Sterke analytische vaardigheden en het vermogen om effectief te werken in een dynamische en uitdagende omgeving.
 • Relevante certificeringen zoals Certified Risk Manager (CRM), Certified Compliance & Ethics Professional (CCEP), Certified Information Privacy Professional (CIPP) of vergelijkbaar zijn een pluspunt.
 • Je bent proactief, een natuurlijk leider en hebt het vermogen om effectief te werken in een dynamische omgeving.

Aanbod

Bij VITO krijg je de kans om deel uit te maken van een vooraanstaande organisatie die zich inzet voor duurzaamheid en innovatie. Je werkt samen met een team van gedreven professionals en hebt de mogelijkheid om je vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen.


We bieden een competitief salaris aangevuld met verschillende extra legale voordelen waaronder vergoedingen, verzekeringen, moduleerbaar pakket vakantiedagen.


Wij werken activiteiten gebaseerd: onze activiteiten bepalen onze werkplek. In functie van een goede teamwerking, hebben we minstens twee connectdagen per week in Mol (standplaats van deze functie). De andere dagen kan je werken in het kantoor in Mol of vanuit een VITO-satellietkantoor (Antwerpen-Berchem, Genk, Gent, Oostende) of thuiswerken, afhankelijk van de noden van de activiteiten en het team.


Ben jij gepassioneerd door duurzaamheid en innovatie? Wil je jouw expertise inzetten om een positieve en duurzame impact te creëren binnen een kennisgedreven organisatie? Dan is VITO de plek voor jou!

of