Overslaan naar content

Research Support Officer

Hybrid
 • Mol, Vlaams Gewest, Belgium
Support

Job description

VITO is een toonaangevende onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling. Ons doel is de transitie te versnellen naar een duurzame wereld. Dit doen we al meer dan 25 jaar door innovatief toegepast onderzoek in de domeinen hernieuwbare energie, circulaire materialen, bio-gebaseerde chemie, gepersonaliseerde gezondheid en monitoring van de leefomgeving.


Het Research Support Office-team, binnen de R&D Valorisatie-groep van VITO, kent een hechte samenwerking met de verschillende onderzoeksunits en zorgt voor ondersteuning bij onderzoeksvoorstellen en -projecten. In de functie van Research Support Officer help je de onderzoekers te excelleren. Jouw aandacht gaat daarbij naar de ondersteuning van VITO onderzoekers bij de voorbereiding tijdens de oproepen tot projectvoorstellen (calls) en het uitvoeren van co-gefinancierde onderzoeksprojecten.


Enerzijds, ondersteun je de onderzoekers bij de verschillende fases van het indienen van een onderzoeksproject; van proposal, granting, post-award tot en met audits. Dit doe je in nauwe samenwerking met Project Offices van de betreffende units en je zorgt ervoor dat alles gestroomlijnd verloopt.

Een greep uit je takenpakket:

 • Je ondersteunt de onderzoekers bij het opstellen van proposals zodat deze optimaal inspelen op de call modaliteiten en daarmee een hoge slaagkans op selectie garanderen.
 • Post-award ondersteun je onderzoekers met uiteenlopende zaken om het project vlot te laten verlopen; bij de contractonderhandelingen, opstellen van agreements, correcte rapporteringen tijdens de uitvoering van projecten, tot en met de mogelijke audit van het project.
 • Je organiseert thematische sessies met betrokkenen in de Project Offices, om VITO-procedures en manieren van aanpak te optimaliseren, te stroomlijnen en te uniformiseren.
 • Je maakt deze VITO-procedures en manieren van aanpak intern bekend via lunchtalks, lerende netwerken en webinars, en/of specifieke trainingen.
 • In geval van afwezigheden binnen de Project Offices, zorg je voor de best mogelijke back-up opties en fungeer je als centraal contactpunt.


Anderzijds, ontzorg je de onderzoekers door de modaliteiten van de calls in kaart te brengen. Dit betreft zowel jaarlijks terugkerende calls als nieuwe calls.

 • Voor elke financieringsbron en call zorg je ervoor dat alle modaliteiten gekend en inzichtelijk zijn; deze modaliteiten hebben o.a. betrekking op timing, budget, financiering, mogelijke staatsteunregels, technology readiness levels en intellectual property rights. Alle relevante zaken neem je op en verwerk je kritisch.
 • Om alle informatie te verzamelen en helder te krijgen, neem je waar nodig contact op met de collega’s van Financiën, Legal of andere centrale diensten.
 • Je communiceert en interageert met funding agentschappen, Project Offices en onderzoekers omtrent deze modaliteiten om een correcte en tijdige opvolging van de call te kunnen garanderen.

Job requirements

 • Je beschikt over een Master-diploma.
 • Je hebt ervaring in een gelijkaardige functie waarbij het kritisch opvolgen van procedures, ondersteuning en coördinatie centraal stonden, of met één of meerdere van de hierboven beschreven taken.
 • Ervaring binnen de onderzoekswereld is een pluspunt.
 • Je communiceert op een constructieve manier in het Nederlands en het Engels, zowel gesproken als geschreven.

Je krijgt energie van contact met collega’s en hen te ondersteunen naar succesvolle onderzoeksvoorstellen en projecten. Deze ondersteuning gebeurt zowel één-op-één als in groep door het organiseren van o.a. lunchtalks of het opnemen en verspreiden van webinars. Je bent vlot in omgang en enthousiast. Je durft initiatief te nemen en zaken in vraag te stellen, zowel intern als extern. Je bent nauwkeurig en weet informatie op een geordende manier te verzamelen, duidelijk inzichtelijk te maken en insprirend te delen naargelang het doelpubliek. Je hebt affiniteit met de onderzoekswereld en de activiteiten van VITO.


Aanbod

 • Een aantrekkelijk salarispakket aangevuld met extralegale voordelen zoals vergoedingen, verzekeringen en een moduleerbaar pakket aan vakantiedagen.
 • Wij werken ‘activity based’, onze activiteiten brengen ons naar onze locatie. Ons hoofdkantoor is in Mol. Hybride/deeltijds werken vanuit huis of een satellietkantoor in Antwerpen-Berchem, Gent, Genk of Oostende is mogelijk.
 • Een functie in een vooraanstaande, klantgerichte organisatie op het vlak van innoverend technologisch onderzoek en wetenschappelijk onderbouwde adviesverlening.
 • De mogelijkheid bij te dragen aan duurzame ontwikkeling en mee te werken om Vlaanderen internationaal als actieve kennisregio op de kaart te zetten.

or