Microsoft 365 Developer

Job description

No vacancy text in English available because good knowledge of Dutch is required for this position.


Bij VITO streven we naar een maatschappij waarin duurzaamheid de norm is. Al onze medewerkers helpen vanuit hun specifieke expertise mee aan het versnellen van de transitie naar zo’n duurzame maatschappij. Vandaag zijn een 100-tal medewerkers actief in zeer diverse ICT-functies bij VITO, verspreid over verschillende business units en de centrale ICT-dienst.


Ben jij de Microsoft Office 365 analist/ontwikkelaar die ons intern applicatieteam binnen de centrale ICT-dienst komt versterken?

Het interne ICT-applicatieteam staat in voor het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van applicaties voor de interne werking van VITO. We focussen hierbij op ERP, HR, CRM, LIMS en andere business oplossingen vaak gebouwd in en op Microsoft technologie. Daarnaast is de uitbouw van de digitale werkplek binnen VITO ook een kernactiviteit van het team. Deze is gebaseerd op Microsoft 365 met onder meer Sharepoint, Teams en PowerApps.


Een greep uit je takenpakket:

 • Je werkt mee aan de uitbouw van Microsoft 365 binnen VITO. Dankzij jouw kennis, kunde en ervaring slagen we in de uitbouw van een succesvolle digitale werkplek voor alle medewerkers waar vlot communiceren en samenwerken een evidentie is.
 • Je kan de vragen van interne medewerkers en teams vertalen naar passende MS 365 oplossingen waarbij je veel aandacht hebt voor efficiënte processen en gebruiksgemak.
 • Je steekt zelf de handen uit te mouwen. Je neemt verantwoordelijkheid in projecten en staat in voor de configuratie, bouw en uitrol van gepaste oplossingen.
 • Naast de technische uitwerking van oplossingen, heb je veel aandacht voor user adoptie, waarbij je een sterke focus hebt op een succesvolle introductie en gebruik van een nieuwe oplossing door de eindgebruikers.
 • Je volgt de technologische evoluties in Microsoft 365, zowel technisch als functioneel, sterk op de voet en bent een hierover een aanspreekpunt voor je collega’s.
 • Een duurzame, performante en veilige uitbouw van de Microsoft 365 omgeving binnen VITO daar gaan we voor. Je draagt dan ook actief bij aan het algemeen beheer en de 365 governance in het bijzonder.

Geïnteresseerd om bij te dragen aan de digitale werkplek van VITO? Read on!

Job requirements

 • Je hebt kennis en ervaring, zowel technisch als funtioneel, in Microsoft 365 producten zoals Teams, Sharepoint, PowerApps, PowerBI, Flow … , en uiteraard de Office tools.
 • Je beperkt je niet tot het gekende terrein van Office 365, maar hebt reeds kennis en ervaring in Microsoft Azure platform services en Dynamics.
 • Ervaring met Microsoft Visual Studio ASP.NET MVC (C#), Microsoft Graph en CSOM zijn sterke pluspunten.
 • Door je analytische geest en kritische kijk kan jij de brug slaan tussen de vraag van de interne klant en een technische oplossing.
 • Kennis van het Nederlands en het Engels is een vereiste.

Ben jij een O365 analist & ontwikkelaar die steeds oplossingsgericht met je teamgenoten in gesprek gaat tot het gewenste resultaat bereikt is? Is ownership nemen over je opdrachten voor jou een evidentie? Neem dan zeker contact op zodat we kunnen kennismaken!


Aanbod

 • Wij werken ‘activity based’, onze activiteiten brengen ons naar onze locatie. Ons hoofdkantoor is in Mol. Deeltijds werken vanuit huis of een satellietkantoor in Antwerpen-Berchem, Gent of Oostende is mogelijk.
 • Een competitief salaris met een waaier aan voordelen, waaronder vergoedingen, verzekeringen en een modulair pakket vakantiedagen.
 • Innovatie is onze troef, daarom is het vanzelfsprekend dat we onze medewerkers de kans geven om bijkomende opleidingen te volgen en up-to-date te blijven in hun vakgebied. Je krijgt steeds de kans om je kennis over bijvoorbeeld webapplicaties en bepaalde open source frameworks te verbreden.
 • Je krijgt de kans om deel uit te maken van een organisatie met een internationale reputatie, die bekend staat om haar geavanceerd technologisch onderzoek en wetenschappelijke consultancy.
 • Bij ons draag jij via je innovatieve toepassingen rechtstreeks bij aan duurzame ontwikkelingen op lokaal, nationaal en mondiaal niveau. Je biedt een antwoord op hedendaagse maatschappelijke uitdagingen.
 • We dragen bovendien work-life balance ook hoog in het vaandel bij VITO! Dit door ons flexibel op te stellen afhankelijk van jouw specifieke noden.