Full Stack React Developer

Job description

No description available in English since Dutch is required for this position.

VITO wil als Vlaams, internationaal erkend onderzoekscentrum de transitie naar een duurzame wereld versnellen. De Remote Sensing unit van VITO ontwikkelt en opereert innovatieve aardobservatiesystemen die helpen om grip te krijgen op de grote maatschappelijke en economische uitdagingen waar onze planeet voor staat. Van satellieten tot drones, van ver in de ruimte tot op Aarde: door te werken bij Remote Sensing zorg jij ervoor dat jij grensverleggend werk verricht. Geïnspireerd? Bekijk dan zeker onze VITO Remote Sensing blog.


Door de stijgende vraag naar interactieve visualisaties en cross platform integraties, zijn we op zoek naar een Full Stack React Developer die een actieve rol kan spelen in de analyse en verdere ontwikkeling van nieuwe features van het online platform. De wereld van remote sensing biedt hierin verschillende uitdagingen die vragen voor creatieve oplossingen met een rechtstreekse impact op een breed spectrum van eindgebruikers.


Jouw verantwoordelijkheden:

 • Je bent verantwoordelijk voor het technisch ontwerp van bestaande VITO applicaties en nieuwe initiatieven.
 • Je maakt analyses van verschillende technische oplossingen, van nieuwe requirements en je werkt deze verder uit naar user stories en bijhorende technische specificaties.
 • Je implementeert user stories en je schrijft automatische testen.
 • Je maakt een analyse en je lost gerapporteerde bugs op.


Job requirements

 • Je behaalde een Masterdiploma met een duidelijke focus op IT (applied IT, Industriële wetenschappen…) of je bent gelijkwaardig door ervaring in een complexe IT-omgeving.
 • Je hebt al enige ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van React applicaties alsook NodeJS backend applicaties op basis van Express.
 • Je beheerst het Nederlands en het Engels uitstekend.
 • Volgende technische kwalificaties zijn een pluspunt: ervaring met cloudomgevingen, CI/CD Tools (Jenkins), testing tools (Cypress, JUnit, Jest), Docker, integratie van payment gateways.

Je komt terecht in een agile, multidisciplinair team waar de business-behoeften op het gebied van IT en aardobservatie voortdurend evolueren. Jouw kennis en analytisch vermogen dragen bij aan het creëren van een top-notch product. Verder ben je een talent in zelforganisatie en ben je bereid om jouw technische kennis te verbreden met het bestuderen van nieuwe relevante technologieën.

Offer

 • Wij werken ‘activity based’, onze activiteiten brengen ons naar onze locatie. Ons hoofdkantoor is in Mol. Deeltijds werken vanuit huis of een satellietkantoor in Antwerpen-Berchem, Gent of Oostende is mogelijk.
 • Een competitief salaris met een waaier aan voordelen, waaronder vergoedingen, verzekeringen en een modulair pakket vakantiedagen.
 • Innovatie is onze troef, daarom is het vanzelfsprekend dat we onze medewerkers de kans geven om bijkomende opleidingen te volgen en up-to-date te blijven in hun vakgebied. Je krijgt steeds de kans om je kennis te verbreden en nieuwe technologieën te ontdekken.
 • Je krijgt de kans om deel uit te maken van een organisatie met een internationale reputatie, die bekend staat om haar geavanceerd technologisch onderzoek en wetenschappelijke consultancy.
 • Bij ons draag jij via je innovatieve toepassingen rechtstreeks bij aan duurzame ontwikkelingen op lokaal, nationaal en mondiaal niveau. Je biedt een antwoord op hedendaagse maatschappelijke uitdagingen.
 • We dragen bovendien work-life balance ook hoog in het vaandel bij VITO! Dit door ons flexibel op te stellen afhankelijk van jouw specifieke noden.