DevOps Engineer

Job description

No English vacancy text available, because good knowledge of Dutch is required. 


Bij VITO streven we naar een maatschappij waarin duurzaamheid de norm is. Al onze medewerkers helpen vanuit hun specifieke expertise mee aan het versnellen van de transitie naar zo’n duurzame wereld. Zo zijn er vandaag een 100-tal medewerkers actief in zeer diverse ICT-functies bij VITO, verspreid over verschillende business units en de centrale ICT-dienst.


Voor ons Software and Services (SAS) team binnen VITO zijn we momenteel op zoek naar een gedreven DevOps engineer. Het 10-koppig SAS-team doet aan full stack webontwikkeling, bouwt weboplossingen in Drupal, en zet sterk in op DevOps met onder meer CI/CD en containerisatie. Het team ondersteunt alle VITO business units met op maat gemaakte softwareoplossingen in het kader van onze wetenschappelijke projecten, binnen onder meer domeinen als duurzame energiegebruik, circulaire economie, omgeving & milieu en preventieve gezondheid.


Ben jij de DevOps engineer die ons komt versterken in het uitbouwen van onze software development lifecycle, met bijhorende processen, tools en services? 


Een greep uit je divers takenpakket:

 • Je neemt de leiding in het verder uitbouwen van onze CI/CD infrastructuur, en zet in op het automatiseren van processen binnen het domein van application development, testing, deploy en operations.
 • Je speelt een sleutelrol in de implementatie van een container orchestration platform in samenwerking met alle betrokkenen, software ontwikkelaars en collega’s van het ICT infrastructuur team.
 • Je draagt ​​actief bij aan de keuze, configuratie en het beheer van de (on-premise of cloud) platformen voor de hosting van software applications. Hierbij houd je rekening met onder meer schaalbaarheid, performantie, veiligheid en integraties met interne en/of externe applicaties of databronnen.
 • Je werkt agile in korte iteraties waarbij je meedenkt in het proces van de interne klant en vaak om feedback van collega’s vraagt, in co-creatie.


Geïnteresseerd om bij te dragen? Read on!


Job requirements

 • Je hebt een uitgebreide werkervaring in Linux besturingssystemen
 • Je hebt ervaring met software applicaties in containers en orchestration ervan (Docker, Kubernetes)
 • Kennis van en werkervaring met HashiCorp producten is een plus (Vault, Nomad, Consul)
 • Infrastructure-as-code is je niet vreemd (Puppet, Terraform, Git)
 • Je hebt enkele jaren ervaring in de bouw en het onderhoud van CI/CD pipelines (Jenkins, Artifact respositories, Git)
 • Kennis van het Nederlands en het Engels is een vereiste


Ga je samen met je teamgenoten gedreven op zoek naar softwareoplossingen op maat? Volg je best-practices in de razendsnel veranderende IT-wereld graag op? Heb je een passie voor open source web development, deploy & operations? Aarzel dan niet om contact op te nemen zodat we kunnen kennismaken!


Offer

 • Wij werken ‘activity based’, onze activiteiten brengen ons naar onze locatie. Ons hoofdkantoor is in Mol. Deeltijds werken vanuit huis of een satellietkantoor in Antwerpen-Berchem, Gent of Oostende is mogelijk.
 • Een competitief salaris met een waaier aan voordelen, waaronder vergoedingen, verzekeringen en een modulair pakket vakantiedagen.
 • Innovatie is onze troef, daarom is het vanzelfsprekend dat we onze medewerkers de kans geven om bijkomende opleidingen te volgen en up-to-date te blijven in hun vakgebied.
 • Je krijgt de kans om deel uit te maken van een organisatie met een internationale reputatie, die bekend staat om haar geavanceerd technologisch onderzoek en wetenschappelijke consultancy.
 • Bij ons draag jij via je innovatieve toepassingen rechtstreeks bij aan duurzame ontwikkelingen op lokaal, nationaal en mondiaal niveau. Je biedt een antwoord op hedendaagse maatschappelijke uitdagingen.
 • We dragen bovendien work-life balance ook hoog in het vaandel bij VITO! Dit door ons flexibel op te stellen afhankelijk van jouw specifieke noden.