Business Developer Life Sciences

Job description

No description available in English since Dutch is required for this position.

VITO zet met haar onderzoeksprogramma ‘Duurzame Gezondheid’ volop in op het ondersteunen van de maatschappelijke transities naar een meer preventief en gepersonaliseerd gezondheidssysteem. Door de burger beheer en controle te geven over zijn eigen gezondheidsdata, en de koppeling van verschillende databronnen, creëert VITO samen met partners de basis voor onderzoek en ontwikkeling van innovatieve inzichten en oplossingen in preventie, welzijn en gezondheid.

Zo streeft het We Are (https://we-are-health.be/nl) project ernaar om het vertrouwen van burgers, van patiënten in onderzoek en ontwikkeling met behulp van data te vergroten. VITO coördineert het We Are project, ontwikkelt en optimaliseert technologie (SOLID) die deze missie ondersteunt, en ontwikkelt een data governance structuur om burgers controle te geven over de eigen data.

Wil jij als Business Developer Life Sciences hier een bijdrage aan leveren?


Een greep uit jouw takenpakket:

 • Je exploreert relaties met stakeholders en partners in het ecosysteem van datagedreven gezondheidszorg en preventie.
 • Je bouwt een goed netwerk op in dit veld, met partners en met mogelijke financierders (EC, overheden, …). Je licht de waarde van het VITO-onderzoek toe bij deze externe contacten en enthousiasmeert overheden, internationale organisaties, onderzoekscentra en bedrijven.
 • Je volgt de verschillende opportuniteiten in dit domein op en helpt grote en complexe offertes en onderzoeksvoorstellen met partners in te dienen om een internationale en nationale contracten te realiseren. 
 • Bij het afsluiten van contracten stem je af met de betrokken diensten voor de administratieve, juridische of financiële aspecten van het project.
 • Je detecteert en volgt de markt- en beleidsontwikkelingen op en zet deze kennis in om de product- en marktstrategieën van de onderzoeksteams te versterken en ondersteunen.
 • Voor dit alles werk je nauw samen met een multidisciplinair team van onderzoekers, administratieve medewerkers en je commerciële collega’s.


Job requirements

 • Je behaalde een Masterdiploma in de wetenschappen en beschikt over een sterke economische/commerciële achtergrond.
 • Je hebt ervaring in het uitbouwen van een netwerk en het opzetten van onderzoeksprojecten binnen de life Sciences.
 • Je beschikt over een uitgebreid, actief netwerk, relevant voor de uitbouw van je portfolio. Je hebt inzicht in de rol van beleids- en industriële actoren in dit domein op nationaal en internationaal niveau en hebt de nodige expertise (commercieel en inhoudelijk) om hen te kunnen benaderen.
 • Je stelt je op als partner-adviseur. Je beschikt over sterke empathische vaardigheden, weet de essentie van vragen te capteren en zoekt naar haalbare en innovatieve oplossingen.
 • Je spreekt en schrijft vlot in het Engels en Nederlands.

Daarnaast ben je een uitstekende communicator en je werkt graag in teamverband. Je hebt een klantgerichte en commerciële ingesteldheid en jouw troeven zijn jouw enthousiasme en overtuigingskracht. Ben je bereid tot korte buitenlandse trips of het bijwonen van netwerkactiveiten? Come and join us now!


Offer

 • Een aantrekkelijk salarispakket aangevuld met extralegale voordelen zoals vergoedingen, verzekeringen en een moduleerbaar pakket aan vakantiedagen.
 • Een grote vrijheid en flexibiliteit in je job die je in staat stellen om een mooie work-life balans te bekomen.
 • Innovatie is onze kernwaarde. We geven onze medewerkers de kans om zich bij te scholen en bij te blijven binnen hun vakgebied. Meer nog, we verwachten dit.
 • Je zal deel uitmaken van een organisatie met een internationale reputatie, bekend om haar geavanceerd technologisch onderzoek en wetenschappelijke consultancy.