Overslaan naar content

EHS Manager

Hybride
 • Mol, Vlaams Gewest, België
Management

Functieomschrijving

Als EHS Manager werk je binnen de uitdagende context van VITO als kennisgedreven organisatie waar duurzaamheid en innovatie kerncompetenties en belangrijke waarden zijn. Door je expertise til je de organisatie op een hoger niveau en weet je een positieve en duurzame impact te creëren. Je stuurt het EHS-team van VITO aan (6 personen) en functioneel de EHS-leads binnen de business units. Je rapporteert aan de VITO-directie.


Interne preventie en bescherming op het werk (IDPBW)

Als verantwoordelijke van de interne dienst preventie en bescherming op het werk maak je deel uit van het Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk en coördineer je de daarbij horende acties en activiteiten.

EHS Compliance & Management

Je verzekert de conformiteit met regelgeving milieu, veiligheid en gezondheid, standaarden en organisatierichtlijnen.

Het geïntegreerde EHS-managementsysteem en bijhorende processen worden door jou aangestuurd en beheerd. Je zet EHS-programma’s policies en procedures op, in nauwe samenwerking met de business units. Verder stuur je op een veilige en duurzame omgeving waar ‘continu verbeteren’ de norm is.

Samen met je team, adviseer je de organisatie op een proactieve en oplossingsgerichte manier. Zo neem je, net als je teamleden, deel aan project- en werfvergaderingen en coördineer/adviseer je hierin omtrent milieu, veiligheid en gezondheid.

Je voert regelmatig audits, risicoanalyses en incident onderzoek uit om de domeinen waarin verbeterd kan worden te identificeren en te verbeteren. Je volgt de vordering en uitvoer ervan op.

Monitoring & Rapportering

Je werkt mee aan de uitbouw van voor de business en organisatie relevante dashboards voor EHS KPI’s. Je rapporteert deze periodiek aan het management, communiceert voortgang, uitdagingen, aanbevelingen en verbeteringen. Verder sta je ook in op de voorbereiding, uitvoering en opvolging van alle verplichte rapporteringen in deze context.

Stakeholdermanagement

Je werkt samen met interne (en externe) stakeholder, waaronder overheidsinstanties, leveranciers, partners,… om de veiligheid, milieu en gezondheid voor VITO te versterken.

Training & awareness

Je ontwikkelt, al dan niet met externe partners, trainingsprogramma’s over EHS-praktijken om de competenties van de VITO-medewerkers op dit vlak op peil te houden.

Je stimuleert een cultuur van bewustzijn en verantwoordelijkheid rond milieu, veiligheid en gezondheid bij managers en medewerkers.

Vereisten

 • Je hebt een masterdiploma en kan terugblikken op minstens 10 jaar relevante ervaring in een EHS-functie.
 • Je beschikt over de nodige diploma’s; Preventieadviseur niveau 1. Milieucoördinator A of B is een pluspunt.
 • Je hebt een sterke en actuele kennis van de EHS-regelgeving, normen en best practices.
 • Je hebt een ruime ervaring in het opzetten en uitvoeren van EHS-audits.
 • Je bent een peoplemanager die een team kan aansturen, coachen en motiveren.
 • Je hebt een excellente kennis van het Nederlands en weet je tevens vlot uit te drukken in het Engels.
 • Met je uitstekende analytische vaardigheden ben je in staat om vlot gegevens te beoordelen, trends te identificeren en gefundeerde aanbevelingen te doen.
 • Door je effectieve communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden werk je vlot samen met diverse belanghebbenden.
 • Je hebt een probleemoplossende en flexibele ingesteldheid met het vermogen om complexe uitdagingen aan te gaan en praktische oplossingen voor te stellen.
 • Je bent sterk in projectmanagement om EHS-initiatieven effectief uit te voeren.

Aanbod

 • De standplaats voor deze functie is Mol. Wij werken activiteiten gebaseerd: onze activiteiten bepalen onze werkplek. In functie van een goede teamwerking, hebben we minstens twee connectdagen per week in Mol. De andere dagen kan je werken in het kantoor in Mol of vanuit een VITO-satellietkantoor (Antwerpen-Berchem, Genk, Gent, Oostende) of thuiswerken, afhankelijk van de noden van de activiteiten en het team. 
 • Een competitief salaris aangevuld met verschillende extra legale voordelen waaronder vergoedingen, verzekeringen, moduleerbaar pakket vakantiedagen.
 • Innovatie is onze belangrijkste troef, daarom is het vanzelfsprekend dat we onze medewerkers de kans geven om zich bij te scholen en zich verder te ontwikkelen in hun eigen vakgebied; meer nog, we verwachten dit.
 • De mogelijkheid om deel uit te maken van een organisatie met een internationale reputatie, die bekend staat om haar geavanceerde technologische onderzoek en wetenschappelijk advies.
 • De kans om actief bij te dragen aan duurzame ontwikkelingen op lokaal, nationaal en globaal niveau.

of