Teamleader Engineering Technology Lab

Job description

Geen Engelse vacatures beschikbaar aangezien kennis van het Nederlands noodzakelijk is voor deze functie.

Binnen de Unit Scheidings- en Conversietechnologie (SCT) werken meer dan 170 gedreven medewerkers aan technologieën voor verduurzaming binnen de chemische sector. Het onderzoeksprogramma is erop gericht om de huidige chemische processen te transformeren en intensifiëren. Ook zetten we in op de vervanging van fossiele grondstoffen door grondstoffen op basis van biomassa, CO2 en neven- of afvalstromen.

Om ons groeiende portfolio van innovatief technologie-onderzoek in goede banen te leiden, zoeken we een Teamleader Engineering.

Het engineeringsteam bestaat uit 8 personen, type industrieel ingenieurs met een technische achtergrond (mechanica, electro-mechanica, druk).

Het team bouwt (meestal met partners) apparatuur en opstellingen voor het uitvoeren van (bio/elektro-) chemische experimenten.


FUNCTIE:

Als meewerkend voorman stuur je een team van ongeveer 8 technici aan. Je coacht, ondersteunt ze en geeft op basis van je eigen expertise inhoudelijk advies aan hen alsook aan andere leden van de business unit. Je weet het beste uit je teamleden te halen wat zorgt voor een constructieve werksfeer.


Een greep uit het interessante takenpakket van de Teamleader Engineering van het labo:

 • Je bent projectleider van grotere engineering en constructie projecten met betrekking tot onze labo’s.
 • Je neemt de lead in het opstellen van technische specificaties, lastenboeken en technisch dossier van nieuwe installaties. Tevens maak je goed onderbouwd een make-or-buy beslissing voor nieuwe installaties.
 • Je staat ook in voor het opzetten en onderhouden van een structuur voor beheer van alle technische documenten van de installaties.
 • Je zorgt er voor dat labo- en pilootruimtes optimaal werken, hier valt ook de infrastructuur onder (gasleidingen, afvoer, elektra,… ). Je detecteert tijdig tekorten, doet voorstellen en onderneemt actie voor aanpassingen of bijkomende labo- of pilootruimtes. Ook het organiseren van gepland onderhoud en onvoorziene reparaties van het labo behoren tot jouw takenpakket.
 • De labo- en pilootruimtes worden door jou optimaal toegekend en verdeeld over de verschillende teams binnen de Unit.
 • Je bouwt een netwerk uit van externe engineerings- en constructiebedrijven, zowel voor het inhuren van tijdelijke competenties, als het uitbesteden van complete engineering en constructie opdrachten.
 • Tevens stem je af met interne klanten over de te realiseren installaties en zie je toe op de opvolging en tijdige communicatie met hen.
 • Cruciaal in jouw functie is het opmaken van een duidelijke planning met inzet van alle teamleden om de veelheid aan projecten met hun deadlines te behappen.
 • Je rapporteert aan de unitmanager als lid van het managementteam. Je stemt regelmatig de noden en voortgang af met de projectmanager(s) binnen de technologieteams van de Unit. Je helpt ook jaarlijks met het opzetten van de begroting, met focus op de investeringen en volgt deze op.
 • Je staat mee in voor het milieu-, veiligheids- en kwaliteitsgebeuren binnen de unit, zowel qua beleidslijnen als qua operationele borging.

Job requirements

PROFIEL

 • Je hebt een Masterdiploma in een relevant technologisch domein met ruime engineeringservaring.
 • Je hebt een netwerk van leveranciers, engineering- en constructiebedrijven.
 • Je hebt tijdens je loopbaan bewezen over people- en projectmanagement capaciteiten (financieel, planning) te beschikken.
 • Je bent vertrouwd met experimentele labo- en piloot omgevingen met de daarbij behorende ISO-richtlijnen op gebied van veiligheid, kwaliteit en milieu.
 • Je hebt ervaring in ontwikkeling en/of samenbouw van apparatuur en opstellingen voor het uitvoeren van (bio/elektro-) chemische experimenten. Daarnaast heb je ook ervaring om (delen van) engineering en constructie uit te besteden. Je beschikt over kennis van de machinerichtlijnen. Je bent vertrouwd met het opstellen van CE Conformiteitsverklaringen
 • Je bent sterk geboeid door onderzoek op gebied van duurzaamheid, in het bijzonder in de chemische sector

Je bent als persoon visionair, kan de zaken goed analyseren, een oordeel vormen en bent besluitvaardig. Je kan goed plannen en bijt je graag in de materie vast. Je kan goed communiceren.

Je houdt ervan om de mensen te empoweren, groepsgericht leiding te geven en wat nodig is te delegeren. Je kan de mensen overtuigen met je visie. En als het nodig is help je graag conflicten oplossen.


Offer

 • Een competitief salaris aangevuld met een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen.
 • De mogelijkheid om deel uit te maken van een internationaal prominente speler op gebied van vooruitstrevend technologisch onderzoek en wetenschappelijke consultancy.
 • Innovatie is onze troef. We geven onze medewerkers de kansen om zich bij te scholen en bij te blijven binnen hun vakgebied, meer nog: we verwachten dit.